Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2017 20:16 - Глобалната екосистема бързо се срива ... биомасата на насекомите намалява с 75% в едно поколение ... учените предупреждават за "децимация" ... човечес
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 4883 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Глобалната екосистема бързо се срива ... биомасата на насекомите намалява с 75% в едно поколение ... учените предупреждават за "децимация" ... човечеството може да не оцелее много дълго

Четвъртък, 19 октомври 2017 г. от Майк Адамс


image

 

https://www.newstarget.com/2017-10-19-the-global-ecosystem-is-collapsing-insect-biomass-decline-decimation-pollinators-scientists.html

В продължение на години предупреждавах, че човечеството е култ към самоубийство, който е създал собственото си унищожение чрез безмилостно отравяне на естествения свят с химически пестициди , тежки метали и ГМО. Сега разпадането на живи системи по цялата планета се ускорява, както никога досега, с океански риболов, който се разпада до деня, изчерпване на горния почвен слой от инча, а популациите от диви животни се унищожават от ускоряващото се унищожаване на местообитанията.

Изглежда, че човечеството е разбило планетата,а масовите умрели вече не могат да бъдат игнорирани. Добавяйки още по-голяма тежест към ужасяващата осъзнатост, че човечеството извършва масово екологично самоубийство, ново проучване, публикувано в научното списание PLoS One , документира 75-процентно намаление на биомасата на насекомите над селска Германия само за последните 27 години.

Изследването, написано от Каспар А. Халман и други, е озаглавено " Повече от 75 процента спад в продължение на 27 години на обща летяща биомаса на насекоми в защитени територии ".

Резюмето на проучването, което трябва да крещи алармени звънчета за разрушителния колапс на хранителната верига в Европа, се отнася доста меко:

Нашият анализ предвижда сезонно намаление от 76% и средно лято спад от 82% при летяща биомаса на насекоми в продължение на 27 години на проучване. Показваме, че този спад е видим независимо от типа местообитание, докато промените в метеорологичните условия, използването на земята и характеристиките на местообитанията не могат да обяснят този общ спад. Тази все още неразпозната загуба на биомаса от насекоми трябва да се вземе предвид при оценката на спада в изобилието на видове в зависимост от насекомите като източник на храна и функционирането на екосистемите в европейския пейзаж.

Още по-голямо значение е фактът, че този спад на насекомите се наблюдава в "защитените територии", които трябва да опазват и опазват дивата природа. Както авторите на изследването обясняват в заключението си:

Широкият спад на биомасата на насекомите е тревожен, тъй като всички капани са поставени в защитени територии, предназначени да запазят функциите на екосистемата и биологичното разнообразие ... нашите резултати илюстрират непрекъснат и бърз спад на общото количество въздушни насекоми, действащи в пространството и времето.

Хранителната мрежа сега се срива ... насекомите са само началото

Зашеметяващата новина за този колапс на биомасата от насекоми е, разбира се, само началото на поредица от събития, които в крайна сметка ще предизвикат смърт за човечеството, освен ако причинните фактори бързо не се обърнат. Насекомите са стълбовете на хранителната мрежа, осигурявайки протеини и хранителни вещества на прилепи, птици и влечуги, сред другите животни. Когато популацията на насекомите се срине, изчерпването на хранителните вещества се каскадира по хранителната верига, причинявайки опустошително намаляване на популациите на по-големи животни, от които зависи екологичното разнообразие.

Както авторите на изследването обясняват:

[Колапсът на насекомовата биомаса] трябва да има каскадни ефекти в трофичните нива и много други екосистемни ефекти. Необходимо е спешно да се разкрият причините за този спад, неговата географска област и да се разберат последствията от спада на екосистемите и екосистемните услуги.

Още по-тревожно, насекомите са опрашителите, които поддържат 80% от дивите растения живи, като улесняват опрашването. Когато популациите на насекомите се сринат, опрашването на диви хранителни източници - както и много опитомени източници на храна, като бадеми - също са изправени пред предстоящ колапс. Без насекоми, с други думи, човешките популации също ще се сринат в рамките на няколко години, когато пулсиращият ефект на умрелите насекоми върви по веригата на храната.

Бързото разписание на този колапс не е нищо друго освен тревожно, ако не и катастрофално. Както показва графиката, по-долу - от списание PLoS One - спадът на биомасата от 1989 до 2016 г. е катастрофален. Втората графика, показана по-долу, показва как загубата на биомаса от насекоми е още по-изразена през летните месеци:

 

image

Затоплящите температури всъщност увеличават биомасата на насекомите, така че това не е проблем, свързан с "климатичните промени"

Изследването внимателно документира измененията в температурата, скоростта на вятъра, влажността и други фактори на околната среда в усилията да се определят коренните причини за вариацията на биомасата. Интересното е, че изследването е в състояние да определи, че температурите на затопляне не намаляват биомасата на насекомите. В действителност, колкото по-топло е температурата, толкова повече е измервана биомасата на насекомите.

С други думи, "глобалното затопляне" всъщност увеличава биомасата на насекомите , така че това е едно явление, което не може да бъде обвинявано във фалшифициранетона изменението на климата . От резултатите от проучването:

В хода на периода на проучването се наблюдават някои временни промени в средството за измерване на времето ( S2 Fig ), най-вече увеличение с средна температура от 0.5 ° C и средна скорост на вятъра от 0.2 m / sec. И все пак, тези промени или нямат ефект върху биомасата на насекомите (напр. Скорост на вятъра), или се очаква да повлияят положително на биомасата на насекомите (напр. Повишена температура).

Заключението на доклада изрично изключва "изменението на климата" като обяснителен фактор, като казва, че "... анализът превръща двама от основните заподозрени, т.е. ландшафта и изменението на климата, като невероятни обяснителни фактори за този голям спад на биомасата на насекомите в изследваните защитени територии. "

Всъщност, хартията посочва, че температурите на затопляне всъщност спестяват насекомите до известна степен, като компенсират някой друг фактор, който ги убива:

Нашият окончателен модел, базиран на включването на всички значими променливи от предишните модели, показа коефициент на по-висока тенденция в сравнение с нашия основен модел (log (λ) = -0.081, sd = 0.006,  Таблица 4 ), което предполага, че времевите промени в разглежданите обяснителни променливите до известна степен намаляват спада на биомасата, което води до още по-негативен коефициент за годишния тренд.

Биомасата от насекоми "децимилира" само за десетилетия ... това няма да свърши добре

Авторите на изследването не са в състояние да установят конкретна причина за разпадането на биомасата на насекомите, но това вероятно се дължи на факта, че те не измерват излагането на пестициди, замърсяването с ГМО или други химични замърсители, които оказват силно въздействие върху насекомите.

Дори и без тези знания авторите на изследването заключиха, че бързият спад в биомасата на насекомите е катастрофален:

Нашите резултати показват, че наскоро съобщи спад в няколко таксони като пеперуди [ 7,  25 - 27 ,  58 ], диви пчели [ 8 - 14 ] и молци [ 15 - 18 ], са паралелно с тежка загуба на общия въздушен насекоми биомаса , което предполага, че не само уязвимите видове, а летящата общност на насекомите като цяло, която е унищожена през последните няколко десетилетия ...

Авторите също така заявяват, че са наясно, че експозицията на пестициди може да бъде едно от правдоподобните обяснения за колапса, посочвайки:

Интензификацията на селското стопанство (напр. Използването на пестициди, целогодишно обработване на почвата, увеличено използване на торове и честота на агрономичните мерки), които не можем да включим в нашите анализи, може да създаде правдоподобна причина. Резервите, в които са поставени капаните, са с ограничен размер в този типичен фрагментиран западноевропейски ландшафт и почти всички места (94%) са оградени от селскостопански полета.

Интензивните селскостопански практики, с други думи, са основен заподозрян в това опустошение на насекомите. Това посочва директно пестицидите и хербицидите - химични отрови, разработени специално, за да убиват живите същества.

Ако не се промени нещо, човечеството дори няма да оцелее достатъчно дълго, за да предизвика устойчиво глобално затопляне

Всичко това ме довежда до (поне) една очевидна точка: Докато левите медии и науката говорят глави губят съзнанието си за така наречената "промяна на климата" - изцяло съставен проблем - дори техните собствени прогнози показват само малки увеличение на океанските нива през следващите сто години.

И все пак рухването на популациите насекоми се случва сега , с вече започнали опустошителни последици, които могат да предизвикат смърт за глобално човешко население от над 7 милиарда души, всички от които редовно търсят храна. Без насекоми снабдяването с храни се срива . Без храна човешките популации се сриват. И без хората, няма проблем за глобалното затопляне, за който да се притеснявате.

С други думи, алармиращите за изменението на климата се съсредоточават върху неправилната криза. Ако не разберем какво унищожава насекомите - и това е много вероятно земеделско химическо замърсяване на нашия свят - тогава никой няма да бъде наоколо да гори изкопаеми горива и да управлява въглищните растения така или иначе. Глобалното затопляне, с други думи, не е проблем, ако всички умират от глад, защото световната хранителна мрежа се срине.

Култистите на изменението на климата игнорират реалните проблеми, които застрашават цялата човешка цивилизация

И все пак не е ли завладяващо как целият култ към изменението на климата, който изисква тоталитарен контрол върху живота ни, за да "спаси планетата" абсолютно отказва да признае каквито и да било последици от земеделските пестициди и генетичното замърсяване на ГМО? Докато естественият свят се срутва около тях, всичко, което искат, е повече сила, печалба и контрол върху нациите и икономиките.

Тези глупости на науката игнорират истинските причини за катастрофалния колапс, докато се потупват на гърба и провъзгласяват, че те са спасителите на нашия свят: Ал Гор, Нийл ДеГрасе Тайсън , Бил Ню и други култисти в климата, които характеризират идиотизма статут на онези, които се крият зад фалшивата наука, за да се представят като спасители като Христос за свят, който се разпада поради причини, които абсолютно отказват да признаят.

Ето защо съм нарекъл човечеството "култ на самоубийство". Никой в ​​положение на власт не се интересува от нищо друго освен собствената им слава, богатство и възприемане на блясък. Никой в ​​положение на власт няма съпричастност или състрадание за опазването на природния свят и неговите съществени екосистеми. Всеки сектор на политиката е бил експлоатиран, изкривен и реформиран в идиотски пропагандни паради, включващи постоянен поток от академични глупости, които отхвърлят научните разсъждения в полза на политическото послушание и лявото съответствие.

Следователно "науката" е мъртва. И скоро, ако нещо не се промени драстично, човечеството също ще бъде.

Бъдете информирани за реалната наука в Scientific.news .




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39744535
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031