Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2021 10:01 - © Оливер Вархели пак не разбра що трябва да иска от РСМ
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1070 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 27.09.2021 10:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.09.2021г.

     Еврокомисарят за съседство и разширяване Оливер Вархели :
image

бе на визита в София на 21-ви заради еврочленството на Скопие и българското вето върху старта на преговорите на Северна Македония с Европейския съюз.
Вархели обаче не чу добри новини за Скопие на срещите си с президента Румен Радев и министъра на външните работи Светлан Стоев. След срещите нямаше брифинг, а Вархели тръгна разочарован към Скопие :
image

България очаква ефективни действия от институциите на Европейския съюз за утвърждаване на ценностите на демокрацията и зачитането на правата на човека в Република Северна Македония. Това заяви държавният глава Румен Радев днес по време на срещата, която се проведе на "Дондуков" 2. Румен Радев подчерта, че 120 000 български граждани в Република Северна Македония са и граждани на Европейския съюз и страната ни разчита на подкрепата на европейските институции за ефективното зачитане на техните права.
Държавният глава посочи също така, че декларациите и обещанията в диалога с Република Северна Македония вече не работят и България очаква ясни правнообвързващи решения, които да доведат до устойчиви и необратими резултати. Това ще ускори и процеса на европейска интеграция за Република Северна Македония. Румен Радев припомни, че подписаният през 2017 година Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония не се изпълнява и югозападната ни съседка все още не е решила проблемите с езика на омразата и насаждането на превратна представа за България в учебници, музеи и паметници, както и по отношение на правата на гражданите на страната, които открито изявяват българското си самосъзнание.
В срещата участва и министърът на външните работи Светлан Стоев.
Светлан Стоев също е подчертал, че за да подкрепи началото на присъединителни преговори на Република Северна Македония с ЕС, България се нуждае от конкретни действия и гаранции за трайното и необратимо изпълнение на Договора за приятелство.
Заев не пое подадената от Радев ръка :
image

Как да кажем по-ясно на македонците защо от 16 години вървят към ЕС и не се доближават? Защото, като тръгнат за Брюксел, засядат в Белград. Мислят си, че отговарят на всички европейски критерии, но досега са покрили критериите за членство в някоя следваща югофедерация.
Като забеляза как им се подкосяват краката при мисълта да ходят в София, президентът Румен Радев ги облекчи и занесе ключа на 1 септември в словенския курорт Блед, където бе свикан XVI стратегически форум. Там го показа не само на македонския премиер Зоран Заев, но и на сръбския президент Александър Вучич, на 11 премиери от Централна и Югоизточна Европа, на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и председателя на Европейския парламент Давид Сасоли, на няколко външни министри, на комисаря по разширяването на ЕС Оливер Вархели и на още 150 влиятелни лица, чиято дума тежи в ЕС. 
"Уважението към свободата на самоопределение на гражданите на Република Северна Македония с българско самосъзнание е ключ към европейската интеграция на страната".
България много пъти им е казвала : Минете през София, ключът за ЕС, който търсите, е тук.
Вземете го и си отворете вратата за преговори – няма защо да се мъчите да я разбивате. Но това е последното, което скопските лидери ще направят, защото вярват повече на белградските си консултанти, които също тъпчат на едно място по пътя си към ЕС.
Колко е просто – спрете да тормозите българите, които се чувстват българи в РС Македония!
Нямаме претенция нито към "идентитетот", нито към "язикот" на македонците, които те така героично бранят в парламентарни декларации и в изявления пред чужди форуми от несъществуващ враг в София. Вместо да се впуска в исторически препратки, България заговори на по-разбираем език в чужбина, за да контрира скопските спекулации.
Когато става дума за европейски ценности, първата е защитата на основните човешки права.

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/evrokomisaryat-po-razshiryavaneto-idva-sofiya-zaradi-severna-makedoniya
https://m.president.bg/bg/news6183/prezidentat-realni-rezultati-v-dialoga-s-balgariya-shte-uskoryat-protsesa-na-evropeyska-integratsiya-za-republika-severna-makedoniya.html
https://www.segabg.com/category-observer/ne-vi-shtem-ni-yazikot-ni-identitetot-sprete-tormoza




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. nedovolen - Фон дер Лайнен от Скопие към София. ...
27.09.2021 13:07
Фон дер Лайнен от Скопие към София. Този обратно. Мож пък да са осъзнали колко сме велики и от нас зависят те, не ние от тях.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
27.09.2021 14:32
Въобще не искат, а май и не могат да вникнат в българско-македонските отношения. Бюрократизирали са се, затова и толкова години толерират бабуина.
цитирай
3. germantiger - слава россии
27.09.2021 14:33
със сигурност европейците са виновни

доакто създалите македонската нация сталин, тито и димитров са светци

по принцип комунистите за нищо не са виновни, а европа винаги е виновна пред русия
цитирай
4. leonleonovpom2 - Митак, те не са светци!
27.09.2021 14:50
В никакъв случай!
Но Македония им е поднесена на тепсия! Когато се е създавале на Берлинският конгрес никой от тях не е бил дори и роден За Сталин само има съмнение ,че е роден година преди 1879г, за да се прикрие връзката на майка му с грузинския принц Според мен, тя пък е добър вариант ,да се прикрие връзката му с евреите от сирийския остров Джуга?! Но в руските работи не се бъркам, да не изям нежелан от мене бой!
Та, дори и Сталин не е бил роден на Берлинския конгрес
На и на мен, да ми дадат сега Македония и аз ще се разшетам доволно в нея! Които твърдят ,че сме татари, ще им дам безплатен еднопосочен билет до пустинята Гоби! Отблизо да опознаят татарите и да не шумят като Ниагарския водопад с течащите от тях щуротии!
Да видиш тогава колко Българи, като гъби, ще изникнат от Македония! Повече от Германците в Германия ще бъдат!

Шегувам се, яд ме е на македонците, не на германците!

Имам маса приятели с такъв произход от детството още, всички им се присмиват! Какви македонци са, Българи са като нас!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752382
Постинги: 2808
Коментари: 25791
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031